неделя, 13 май 2012 г.

Интересни факти за филма"Каква е вината на Фатмагюл"

"Терапия за жертви на изнасилвания с турския телевизионен сериал"




  Лекарката Хатидже Ялцун(Yalçın), живее в американския щат Флорида, осигурява терапия за жертвите на изнасилване от като им показва турския телевизионен сериал "Каква е вината на Фатмагюл? "(Fatmagül'ün sucu?).
Целта на терапията  е да се да се предпазят  жените, жертви на изнасилване, от омраза към всички мъже, с идеята че по света има мъже, като Керим. Главиня герой във филма въпреки, че има някаква вина е положителен образ, който с много търпение и любов помага и закриля главната героиня Фатмагюл да преодолее ужаса от изнасилването, да го забрави и да бъде щастлива в любовта.
Според д-р Yalçın, нейните пациенти се чувстват по-добре, когато гледат филма и се очароват от Керим. Тя работи за една клиника, която е създадена с приноса на доброволците и се фокусира върху лечение на жертви на изнасилвания. Тя работи за клиниката в продължение на девет години, а терапията "Fatmagül"  е от 1,5 години.
Характера на  Керим се превърна в явление сред жертвите на изнасилване, които гледат всички диалози и Керим Между Fatmagül, с превод Yalçın.

Жертвите на изнасилване описват на Керим година като идеалния човек, който не съществува в реалния живот. Но им помага да си възвърнат към нормалния живот.
Затова филма, "каква е вината на Фатмагюл", се превръща в повече от вълнуваща драма, а и в ефективна терапия за проблема.

Няма коментари:

Публикуване на коментар


Игра-пъзел "Пепел от рози"