понеделник, 30 януари 2012 г.

8 и 9 епизод на Пепел от Рози

В 8 епизод на филма всички са вложили надеждите си  Фатмагюл да даде показания, каквито са поискали и да оттегли обвиненията си, признавайки, че сама е виновна. Тя отново посяга на живота си този път с успокоителни, но брат й идва на време.


Докато чакат да сключат брак, се вижда контраста от щастливата булка в бяла рокля и тягостното състояние на Фатмагюл. Но с този акт тя започна да излиза от състоянието си на блуждаене и извади гнева си навън. Обвини снаха си и Керим, че затвориха в пликовете с пари нейния живот и мечти.
В същото време Мустафа разбира за новите събития. Изпада в агресия, иска отмъщение, иска да накаже Керим и Фатмагюл. Най-невинните от цялата история и поели най-много отговорност са най-обсъжданите и най-заклеймяваните. Но не  е нещо ново в човешката история.
Фамилията Яшаран си отдъхва. Но започват да се виждат проблемите помежду им. Братовчедите Селим и Ердоан започват да се карат.Ердоан прави кофти номер на Селим. Двамата се изправят пред Решат, който  ги заплашва, че при следващо провинение ще ги остави без пари.От 9 епизод се разбира, че Решат си има любовница и жена Перихан му отдавна се е примирила с това. В момента тя страда от деянието на сина си и се опитва да го проумее.
Майстора ковач при който работеше Керим, решава да действа, да не остави да се потулят нещата и дава информация в един вестник. След нападението в дома на Керим и леля му Мелтем, Фатмагюл склонява да замине за Истамбул с Керим.
Причината за решението й е да спаси Мустафа от глупости - тя още го обича.
И в тези епизоди настроението не стана по-ведро. За някои настъпи облекчение, но не и за тези, които най-много заслужават това. Да видим, какво ще ни разкрие следващия епизод

Няма коментари:

Публикуване на коментар


Игра-пъзел "Пепел от рози"