вторник, 13 март 2012 г.

Епизоди 39-42 на филма Пепел от рози

Това са епизодите в които истината за престъплението не може да бъде скрита, колкото и да се замазва и затрупва тя се изплъзва и части от нея лъснат и застрашават да разкрият цялата истина.

Керим и Мустафа се сбиват и Керим, макар и пребит го побеждава, опира му пистолета и му разказва истината. След това му дава пистолета, ако реши да го застреля. Мустафа хуква към фирмата на Яшаран. Те са се събрали и тъкмо мислят как да го използват, казват му адреса на Керим, за да го насочат натам гнева му. Не знаят, че вече те двамата са се срещнали. Мустафа насочва оръжието към Ердоган, но влиза Селим и той стреля и го ранява в корема.
Затварят Мустафа в мазето, докато се погрижат за Селим. Откарват го на тайно място и го оперират и спасяват.
Тъкмо са се върнали Мукадес и Мерием и разбира, че са пребили Керим  хуква към полицията. Тъкмо започва хаотично да говори и  се обажда Керим и тя се прибира. Казва, че е казал всичко на Мустафа, после споделя и на нея.
 Решат предлага на Мустафа пари, много пари или затвор. Казва му, че с това оръжие е извършен терористичен акт. Мустафа е ужасен, и избира парите. На Мелтем казват, че Селим се е опитал да се самоубие. Тя е разколебана и объркана. Обажда се на майка си, и тя разтревожена казва, че ще дойде. Фамилия Яшаран заплашително я гледа да внимава.

Мустафа отива при Асу, но не може да спи с нея и тя го изгонва. Дава му адреса на Фатмагюл и той отива. Като нощен крадец наднича през прозорците. На сутринта се срещат. Тя вижда синята кърпа, която той незнайно защо още пази и завързва през ноща в двора. Оглежда се и го вижда на другия бряг. Говори му гневно.

Малко преди това, същата сутрин двама полицаи отведоха Керим в участъка за разпит, незнайно защо. Мукадес му звънна, още бяха на път към участака и се върнаха заедно с Полицията. Мустафа избяга, а Керим, Мукадес и Рахми бяха отведени в участъка. Там ги разпитваха, какво става, какви са тези побои, каква е връзката им с Яшаран. Мукадес замаза положението, като каза, че Мерием ги обвинявала заради лошата сделка, която била сключила с тях.

В този епизод Керим и Фатмагюл за първи път говориха човешки. Керим е обнадежден. Фатмагюл решава да забрави и да продължи живота си, дори утешава Мерием. Мерием обаче рови в интернет и търси за фамилия Яшаран.

Мустава сам решава да задържи колата на Ердоган. Мустафа прибира семейството си от къщата на Ердоган. Завежда ги в хотел. обясненията му защо е напуснал не ги удовлетворява, усещат, че крие нещо. Той отива в скъпия магазин, в който е пазарувал по заръка на Ердоган и пазарува скъпи дрехи за себе си и за Асу.
Отива при нея с доста покупки. Там е охранителя й. Хвърля му пари и тя казва, че щом си е платил е на разположение. Казва й че ще се грижи за нея, явно е решил да бъдат заедно. След като сам се чувства нищожество, вече не му пречи да бъде с проститутка.

Майката на Мелтем пристига в къщата на Яшаран. За шокираща изненада на Мелтем, вече са казали на майка и цялата истина, че Фатмагюл се е обадила на сватбата, че Мелтем е поискала развод и Селим се е опитал да се самоубие заради това.

Няма коментари:

Публикуване на коментар


Игра-пъзел "Пепел от рози"