вторник, 1 май 2012 г.

66-70 епизоди на Пепел от рози

Събитията във филма "Пепел от рози" достигнаха критичната си точка. Случилото се в онази ужасна нощ, вече не може да бъде прикривано. Нощта, промени живота на много герои от филма. Независимо дали героите са били преки участници в случилото се, техни близки или хора в последствие свързали се с тях и събитието, всеки  свързан с него преживява кошмара на онази нощ. Героите са разделени на три - търсещи справедливост, бягащи от нея и такива, които все още се колебаят на коя страна да бъдат.
Делото е с непредвидим край. Адвокатите на двете страни правят всичко по силите си за да спечелят техните клиенти. Съответно адвоката на подсъдимите Мюнир е и техен родственик и пряко засегнат от процеса. За да защити племенниците си той продължава да подкупва, заплашва, изнудва с още по-голяма сила.
От другата страна адвокат Кадир, поел делото защото е трудно, предизвикателство и защита на онеправданите, търси разпокъсани, почти изчезващи следи на престъплението.
Може и да не успее засипан от престъпната  плетеницата на Мюнир и престъпниците да се излязат не наказани от процеса. Но е възможно и да намери неочаквани разкрития. Свидетели да проговорят, следи неприкрити от Мюнир да излязат на светло.
Криминалната драма "Пепел от рози" е в своя апогей, който може да продължи мъчително дълго.
Само плахите усмивки на надежда,  на вярващите в справедливостта е свеж полъх в очакване на благоприятна развръзка.
На фона на този емоционален ад, смазващ съдбите на всички герои във филма, отношенията на Керим и Фатмагюл  колебливо но сигурно се разгръщат. Крехкото събуждащо се доверие, наранявано непрекъснато, обаче успява да укрепва и расте. Събитията са и катализатор за отношенията между други герои. Между Мерием и Кадир се поражда някаква хармонична емоция. В други случай всичко се разпада. Мелтем иска развод от Селим и по някаква ирония на съдбата или нечий коварен план се влюбва в Мустафа.
Нейния баща приключил с политическата си кариера е готов на отмъщение на фамилия Яшаран.
И така неволно минава на страната на жертвите в процеса.
Надявам се, че цялата тази колосална агония, която е в същината на филма "Пепел от рози" или "Каква е вината на Фатмагюл", ще има хубав финал иначе показването на всичкия този ужас, не би имало смисъл и филма би бил просто криминална хроника на съвремението.

Дилема

1 коментар:

  1. много съм впечатлена от филма.Всеки един епизод ме държи под напрежение какво ще се случи в следващия.Един от любимите ми сериали,които умело съчетават драмата от личното нещастие и съдба с надеждата и вярата в една единствена цел-справедливостта.
    Темата може много да се развива,тъй като в самия сериал е заложена дълбоко самата душевност на хората и различните им съдби.

    ОтговорИзтриване


Игра-пъзел "Пепел от рози"