петък, 18 май 2012 г.

Деня на делото

Дойде дългоочакваната дата от всички - датата на делото. Всички отиват със страх и надежда в съда. Казват, че Темида е сляпа. Всеки носи в съда своята истина. Всъщност богинята на правосъдието нарочно е с превръзка на очите, за да бъде безпристрастна. За да сложи на везните си парчетата истина, и да отсъди мъдро.
Адвоката на Яшаран, Мюнир се опита да предложи споразумение на адвоката на Фатмагюл. Това беше поредния опит да ги купят. Но този жест показва само тяхната несигурност. Въпреки всичкото заличаване на доказателства и купуване на свидетели, те знаят че са виновни и това ги плаши. От всички сякаш най-спокойни са Мустафа и Ердоган. Мустафа изгубил всичко, с изопачени мисли в главата, смята че за него всичко ще е наред. Ердоган, сам си е повярвал, че е невинен и наклеветен, очаква да го освободят за да отмъщава. Фатмагюл леко припада от напрежение, но се държи, това е нейната битка, денят в който ще престане да се страхува и ще застане очи в очи с насилниците си. Мукадес чува разговора на Мюнир и любовника си и разбира, че той за пореден път си играе с нея. Все пак в караницата им се разбира, че той не знае за какво точно дело го е подкупил Мюнир. Когато разбира, я подкрепя и тръгват към Измир.

1 коментар:

  1. Станахме свидетели и на този епизод,който държеше под напрежение българския зрител.Истината е обаче,че правосъдието застава на страната на влиятелните хора-оставят на свобода Селим Яшаран,Ердоан Яшаран и Вурал Намлъ.Делото се преразглежда и се очаква новото решение на съда.Каквито и препядствия да има по пътя на Фатмагюл и Керим-те ще се справят и всичко ще се подреди.
    Истината никога не остава скрита.

    ОтговорИзтриване


Игра-пъзел "Пепел от рози"