събота, 31 март 2012 г.

55 епизод

Вурал търси Керим да го предупреди какво е намислил Ердоган. Керим му затваря, но накрая отива на среща с него. По случайност Фатмагюл минава с автобуса от там и ги вижда през прозореца как се прегръщат. А това е за момент когато Вурал го е придърпал към себе си. Тази сцена помрачава изцяло състоянието й.
Отиват цялото семейство на  ресторант, но  тя мисли само за това, което видя. Керим не споменава за срещата си с Вурал, и тя така се ядосва, че лъже и сваля халката си.
Вурал се съгласява да се види с баща си, отива за малко но казва, че ще замине. Какво ли е намислил. Изглежда самоубийствено.
Асу е отвлечена от сутеньора си. Мустафа вече е по-добре но няма връзка с нея.

петък, 30 март 2012 г.

54 епизод

В този епизод най-накрая Фатмагюл иска да и се помогне. Това тя решение споделя не пред кого да е а  пред Керим. Отива през нощта в стаята му и си изплаква душата.
Мерием и запазва час при психотерапевт.


сряда, 28 март 2012 г.

53 Епизод

 Както се очакваше любовното обяснение на Керм не е прието радушно от Фатмагюл.  Тя го отхвърля, но признанието му й е повляало. Тя не усеща докато размишлява как върти халката си. Може от една страна да иска да я захвърли и така да "избяга". Но от друга има мъж, който държи на нея, обича я и не очаква нищо от нея. Спомня си първата им среща. Ако подсъзнателно го харесва, един ден чувствата ще надделеят в заговор с любовта и грижите на Керим.

Мукадес се завръща у дома. Настъпва неловко мълчание. Мукадес е свикнала да командва и сега се чувства зле. Събира смелост и поставя условие, че ще остане ако не я питат  корят.

В новата къща на Мелтем и Селим също е неловко. Всички са потресени от случилото се в предишния епизод. Ердоган пък тръгва да търси Вурал по баровете и най-накрая го намира.
В къщата на Решат също е не е по-добро положението. Мюнир иска Решат да го изслуша, но този път адвокатските му умения не са в състояние да му помогнат. Сестра му също не иска да го слуша.
В къщата на Вурал е още по-зле. Баща му иска развод от майка му.
Най-накрая Ердоган го намира в един бар и насила го прибира при него.

вторник, 27 март 2012 г.

52 епизод на Пепел от рози

В този епизод Мукадес се върна в къщи. Дано е за добро, дано се промени. Състоянието на Мустафа се влоши. В новата къща на Мелтем и Селим са се събрали на гости най-близките приятели и семействата. Гаие идва за малко и става белята. Майката на Вурал се скарва с Мюнир, поискала да си изяснят отношенията. Вурал чува това и пребива Мюнир. Керим призна любовта си на Фатмагюл. Ще видим в следващия епизод как ще реагира -не може да се очаква кой знае колко...

Снимки на Керим и Фатмагюл от филма "Пепел от рози"

Керим и Фатмагюл  анимирани снимки

Снимки проследяващи любовта на Керим и Фатмагюл. Любовта на Керим и Фатмагюл не е бурната любов от пръв поглед. Когато се срещат за първи път тя е влюбена в друг, а той още не знае какво иска и за него тя е просто хубаво момиче. Разглезен от богатите си приятели се учи на по-свободно държание към момичетата. Едва разтърсващото, драматично събитие от онази злочеста нощ, го кара да се замисли, но на твърде висока цена. Смазващото чувство за вина, прави Керим по-отговорен. Замисля се за чувствата, които изпитва Фатмагюл и я вижда като нежно, наранено цвете, към което изпитва загриженост.

понеделник, 26 март 2012 г.

51 епизод на филма "Пепел от рози"

В този епизод Керим, Фатмагюл и Мерием са сплотени покай проблема с Мукадес. Рахми е много съкрушен от бягството на Мукадес. Тя решава да отиде със синът си при истинския му баща. Може би си мисли, че това ще разтопи сърцето му.

неделя, 25 март 2012 г.

50 епизод

В този епизод Мукадес откровено разказа, какво се е случило преди 7 години на Фатмагюл и Мерием. Рахми го нямаше, беше тръгнал да води Мурат на градина. Но забравил закуската и се върна. Точно в този момент Мукадес каза, че Мурат не е негов син. Разплака се.
Все пак прегърна Мурат, негов или не той е негов син.
Докато го заведоха на градина, Мукадес реши да избяга. И взе от градината детето си.

Друго важно в този епизод е състоянието на Мустафа. Той е опериран и още не е вън от опасност. Асу се обажда на родителите му и те пристигат.  
Във фирмата на решат Мюнир и Ердоган се счепкват. Ердоган заплашва, че ще ги командва всичките. Той е поръчал нападението над Мустафа и е жаден за власт и отмъщение.

четвъртък, 22 март 2012 г.

49 епизод

И в 49 епизод продължава действието да се върти около Мукадес. Тримата - Мерием, Керим и Фатмагюл се сближават заради разкритието.
В другата фамилия са обезпокоени. Решат се опитва да спре Вурал да напусне и да бъде на негова страна. Ердоган действа, започнал е да воюва. Кани на среща Гаие и и наговаря разни неща за Мюнир. В резултат тя не иска да види никой от двамата. Ердоган поръчва и побой над Мустафа. Нападнат е в колата сплашен и наръган. 
В следващите епизоди войната навярно ще се разраства.

сряда, 21 март 2012 г.

48 епизод

И в този епизод на филма главно действащо лице е Мукадес. Мерием я проследява, защото я подозира, че ходи при Мюнир да прави машинации. Но истината я шокира.  Керим и Фатмагюл пък я чуват да говори по телефона с приятеля си. Разбирайки, че Мурат, племеника й не е син на брат й Рахми, Фатмагюл е съсипана. Керим едва я удържа да се успокои. Влезли са в неговата стая и се чудят как да не ги видят другите. Покрай Мукадес всички излъгаха за да я прикрият. Мерием, излъга Керим, че не я е проследила докрай. Излъга и Мурат, че просто ще покаже разсада на майка му. Керим и Фатмагюл пък трябва да мълчат и да се крият. Така една лъжа, повлича след себе си още лъжи, докато всичко се срине.
В дома на Решат Перихан и Мелтем събират багажа на Селим, за да се пренесат в новата къща. Майката намира халката и едва замазва положението, когато Мелтем я вижда.
Във фирмата привизно цари веселие. Решат, Селим и Мюнир си говорят весело, за срещата му с Гаие, говорят си по мъжки, докато не влиза Вурал. Отчаян и съсипан от присъствието на Мустафа, той иска да напусне. Решат му казва, че няма от какво да се тревожи докато в сейфа му е пистолета. В същия момент вижда, че пистолета вече не е там. Всички хукват към охраната да прегледат камерите. На записа се вижда как Ердоган най-нагло го взема и размахва пред камерата.
Авно действието  в следващите епизоди предстои да се заплита.

вторник, 20 март 2012 г.

47 епизод

Фатмагюл все още се мръщи, но вече все по често се усмихва и приема да правят неща с Керим.
Той купува нова кола. В този епизод на филма вниманието е обърнато към миналото на Мукадес.
От епизода се разбира, че на времето е излъгана от един мъж от който е синът й.
Тя го намира в Интернет и отива при него, уж случайно. Той се радва да я види, явно наистина много я харесва и й прави намеци да се виждат. Оправдава се за бягството си преди години и тя привидно не е засегната. Изненадващо е да се види чувствителността на Мукадес, и може би това нараняване я е направило толкова злобна.
В офиса на Яшаран приемат официално Мелтем за съдружник на фирмата, като всички мислят, че това е за добро.

понеделник, 19 март 2012 г.

Песен на Фатмагюл и Керим

Предстои мир и любов, това се вижда от песента на Фатмагюл и Керим.
Песента, която пеят Фатмагюл и Керим е стара турска, народна песен от Егейска област.

петък, 16 март 2012 г.

46 епизод

Керим купи лаптоп и всички в къщи искат да видят що е това компютър и Интернет. Но Интернет донася и нови разкрития за героите. Керим вижда писмо от своя стара позната и й се обажда, казва й че вече се е оженил. Тя има намерение да дойде до Истанбул и да се видят по работа. Мукадес пък търси в Интернет своята стара любов, от когото май е синът й. В същото време Мустафа се развихря. Запазва място в луксозен ресторант, където ще вечерят семество Яшаран и сватовете йм. Завежда Асу, но се скарват заради външния й вид. Държи да е прилично и стилно облечена с дрехите, които й е купил. Като влиза, поздравява Яшаран. Решат се налага да обяснява на бащата на Мелтем, какъв е този. Малко по-късно използва момента, когато Асу е станала и пита Мустафа, какво си мисли, че прави. Мустафа му казва за разговора с Мелтем. Това, че не и е казал истината е коз срещу Яшаран. Фатмагюл получава пари от бакшишите 20 лири. Взема ги колебливо и купува десерт за вкъщи. Мукадес като разбира, веднага пресмята колко трябва да носи от бакшиши Фатмагюл.

45 епизод

В този епизод Фатмагюл слага, макар и " за пред хората" халката, която й купи Керим. Когато видя това, той много се зарадва. Тя не осъзнава, но също изпитва някакви положителни чувства. Халката и дава сигурност, тя е символ, един пръстен вече върна и това разби сърцето й. Дали друг пръстен, символ на безкрайната любов и хармония ще заздрави нараненото й сърце. Дали любовта е влюбването или онези отношения на грижа, доверие и привързаност, които се изграждат ден след ден.
Преди да се реши да сложи своята халка, тя видя тази на Керим. Той я беше забравил в банята. Взе я и я разгледа - неговата беше гравирана с нейното име - Фатмагюл. В този ден тръгна и за първи път на работа. Чувстваше се особено, самостоятелна, ново начало.
Мустафа получи новата си работа. Стана шеф на транспорния сектор - отговорен пост. Мелтем го намери и поиска да говорят. Попита го каква е истината - той излъга и тя се почувства спокойна, защото го смяташе, че са в едно положение. Вурал се тревожи за Ердоган, че е вманиачен по Фатмагюл и изпитва извратено удоволствие да я тормози. Но дали само вина изпитва Вурал или и той все още я желае?

четвъртък, 15 март 2012 г.

сряда, 14 март 2012 г.

43-44 епизод

Керим се моли за надежда и я вижда в момента, когато Фатмагюл играейки си със синята кърпата на Мустафа, я пуска да отплава във водата.
Тази кърпа е един от символите във филма "Пепел от рози" Все по-често използват и гълъбите, символ на мира и любовта. Керим купува пръстени с много любов, но на Фатмагюл казва, че е за пред хората. Тя така или иначе не иска да го носи. Пръстенът е друг повтарящ се символ във филма. Отива при Ерол да поиска работа и той и дава, макар да е малко притеснен да не му създават проблеми.

Яшаран са много притеснени: Мелтем не спира да разпитва, Мустафа иска още и още, Мерием заплашва да ги оставят на мира иначе ще ги предаде на прокурора. Едва се справят с един проблем и възниква друг.
Мустафа е станал много нагъл, родителите са му обидени, виждат че нещо става със синът им и искат да си заминат.

вторник, 13 март 2012 г.

Епизоди 39-42 на филма Пепел от рози

Това са епизодите в които истината за престъплението не може да бъде скрита, колкото и да се замазва и затрупва тя се изплъзва и части от нея лъснат и застрашават да разкрият цялата истина.

Керим и Мустафа се сбиват и Керим, макар и пребит го побеждава, опира му пистолета и му разказва истината. След това му дава пистолета, ако реши да го застреля. Мустафа хуква към фирмата на Яшаран. Те са се събрали и тъкмо мислят как да го използват, казват му адреса на Керим, за да го насочат натам гнева му. Не знаят, че вече те двамата са се срещнали. Мустафа насочва оръжието към Ердоган, но влиза Селим и той стреля и го ранява в корема.
Затварят Мустафа в мазето, докато се погрижат за Селим. Откарват го на тайно място и го оперират и спасяват.
Тъкмо са се върнали Мукадес и Мерием и разбира, че са пребили Керим  хуква към полицията. Тъкмо започва хаотично да говори и  се обажда Керим и тя се прибира. Казва, че е казал всичко на Мустафа, после споделя и на нея.
 Решат предлага на Мустафа пари, много пари или затвор. Казва му, че с това оръжие е извършен терористичен акт. Мустафа е ужасен, и избира парите. На Мелтем казват, че Селим се е опитал да се самоубие. Тя е разколебана и объркана. Обажда се на майка си, и тя разтревожена казва, че ще дойде. Фамилия Яшаран заплашително я гледа да внимава.

Мустафа отива при Асу, но не може да спи с нея и тя го изгонва. Дава му адреса на Фатмагюл и той отива. Като нощен крадец наднича през прозорците. На сутринта се срещат. Тя вижда синята кърпа, която той незнайно защо още пази и завързва през ноща в двора. Оглежда се и го вижда на другия бряг. Говори му гневно.

Малко преди това, същата сутрин двама полицаи отведоха Керим в участъка за разпит, незнайно защо. Мукадес му звънна, още бяха на път към участака и се върнаха заедно с Полицията. Мустафа избяга, а Керим, Мукадес и Рахми бяха отведени в участъка. Там ги разпитваха, какво става, какви са тези побои, каква е връзката им с Яшаран. Мукадес замаза положението, като каза, че Мерием ги обвинявала заради лошата сделка, която била сключила с тях.

В този епизод Керим и Фатмагюл за първи път говориха човешки. Керим е обнадежден. Фатмагюл решава да забрави и да продължи живота си, дори утешава Мерием. Мерием обаче рови в интернет и търси за фамилия Яшаран.

Мустава сам решава да задържи колата на Ердоган. Мустафа прибира семейството си от къщата на Ердоган. Завежда ги в хотел. обясненията му защо е напуснал не ги удовлетворява, усещат, че крие нещо. Той отива в скъпия магазин, в който е пазарувал по заръка на Ердоган и пазарува скъпи дрехи за себе си и за Асу.
Отива при нея с доста покупки. Там е охранителя й. Хвърля му пари и тя казва, че щом си е платил е на разположение. Казва й че ще се грижи за нея, явно е решил да бъдат заедно. След като сам се чувства нищожество, вече не му пречи да бъде с проститутка.

Майката на Мелтем пристига в къщата на Яшаран. За шокираща изненада на Мелтем, вече са казали на майка и цялата истина, че Фатмагюл се е обадила на сватбата, че Мелтем е поискала развод и Селим се е опитал да се самоубие заради това.

сряда, 7 март 2012 г.

38 епизод

Семейство Яшаран разбира, че Мелтем ще поиска развод и не иска да знае, и да чува обяснения.  Отказва да отиде на меден месец и склонява да не ходи на хотел, а да остане в дома им, но да не я безпокоят. Взела е трудно решение, но може би добро за да не изложи родителите си.
У дома на Фатмагюл са тримата, с племеника й и Керим. Той е жестоко пребит и тя му прави мехлеми за раните. Виждайки грижите й той пак се опитва да и каже, че не й е посягал, но тя пак не иска да го чуе. Все пак стъпка по стъпка те се сближават. Изпепелената й душата и се отпуска по малко, заедно с косите й. Вече не са така строго хванати на опашка. Апатията и гнева преминаха, сега е бариерата на отблъскването. 
Мерием решава да направи експеримент и се обажда от телефона на Рахми на купувача на къщата си, като се представя за секретарка на Мюнир. Пита сделката направена ли е и купувача потвърждава. Тогава тя му казва, коя е и да предаде на Мюнир, че вече знае истината.
Когато Мюнир разбира това, тъкмо е на семеен съвет  и съвсем се хваща на главата. Ситуацията в Яшаран съвсем се изплъзва от контрол и решават да действат чрез Мустафа.
Той през това време е сам в дома на Ердоган, тъкмо е разгледал стаята  и будуара му,  заричайки се един ден да живее по този начин. В същото време Керим пътува към дома на Ердоган за да се разправя с него. Мустафа пръв го вижда и взема оръжието, което крие под леглото си.
Какво ще стане, ще видим в следващия епизод.

вторник, 6 март 2012 г.

37 епизод

Сватбата на Мелтем и Селим все пак се състоя. Мелтем припадна от напрежение. Прие да сключи брак за да не направи скандал и разочарова родителите си, с намерението да се разведе, когато отшумят събитията.Решат се опита да заблуди Мелтем  с обяснения и измислени истории, но не можа да я убеди, че няма нищо.  Ердоган пристигна с биячи  в къщата на Фатмагюл и я заплаши, а Керим беше набит до припадък. В същото време продажбите на имотите в Измир приключиха успешно, и тъкмо Мукадес и Мерием се почерпваха по този повод, когато видяха фиктивните си купувачи и се усъмниха в сделките.

петък, 2 март 2012 г.

35 епизод

В  35 епизод идва времето за сватбата на Селим и Мелтем. Всички от двете фамилии са в трескава подготовка. За да не им пречи Мукадес, уреждат продажбата на имотите им.
Новината за сватбата е по всички вестници. Фатмагюл също вижда новината. Колебае се, и накрая решава да се обади на Мелтем. Тъкмо, когато пристъпва в бялата си рокля, обзета от мечти за щастлив живот, Фатмагюл я предупреждава: Не се омъжвай за него!

34 епизод на филма Пепел от рози

След като се връща от бягството си Фатмагюл се разболява. Керим я намира, припаднала близо край къщата им. Викат лекар и скоро се оправя.
Вурал притиска Асу да му каже, каква игра играе. Тя му казва, че не е игра и няма нищо общо с него, запознанството им е случайност и иска да не се срещат повече.
Селим и Ероган крият синиите, които им нанесе Керим. В семейството има приготовления за свадбата. Ердоган прави още един ход - кани семейството на Мустафа да се нанесат у тях и да им слугуват.

Игра-пъзел "Пепел от рози"